«Шоу однієї людини». Клімкін охарактеризував поведінку Путіна на переговорах у «нормандському форматі»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володмир Путні під час зустрічі у «нормандському форматі» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) веде переговори особисто. Про це у інтервʼю theБабелю розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін.

«Моє враження від «нормандських» самітів — він веде переговори майже завжди сам. Ми, німці та здебільшого французи маємо командний підхід. А Путін веде переговори сам, іноді йому підказує [міністр закордонних справ РФ Сергій] Лавров», — розповів Клімкін.

Він назвав поведінку Путіна «шоу однієї людини». «Він володіє всією інформацією. Його тактика — поставити тих, з ким веде переговори, у складне становище. Нашим партнерам, які міняються, до цього треба звикати», — додав Клімкін.

Крім того, міністр зазначив, що Путін розмовляє ультиматумами. «Російська тактика одна й та сама — ультимативна тактика та завжди підняття ставок. Третя особливість — у них дуже жорстка вертикаль. Люди, які ведуть переговори, ведуть їх у межах чітко визначених прапорців. Крок уперед, крок назад — розстріл», — резюмував міністр.