«Дешевий піар-хід перед виборами». Зеленський відреагував на телеміст і запропонував Путіну поговорити разом з Трампом і Мей

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський відреагував на телеміст, який планують провести російський канал «Россия 1» і NewsOne, і назвав його дешевим, але небезпечним піар-ходом.

Про це він розповів у своєму зверненні до народу України.

«Давайте поговоримо спочатку, дорогі українці, з вами. Ви розумні люди і повинні на мить відключити емоції та включити голову. Анонсований телеміст — це просто дешевий, але небезпечний піар-хід перед виборами. Мета якого знову поділити нас всіх, українців, на два табори», — сказав президент.

За його словами, одні політики будуть спекулювати на темі «братніх народів», інші — прикриватися патріотизмом. «Почнуть громити і палити телеканал, чим створять прекрасну картинку для російського ТВ про «озверевших фашистов, которые притесняют свободу слова в Украине», — заявив Зеленський.

Він додав, що така провокація дасть Росії можливість апелювати до міжнародної спільноти тим, що РФ нібито готова до діалогу, але «її не хочуть слухати». «Прошу вас зберігати спокій і не піддаватися на провокації. Наша реакція буде відповідною», — додав президент.

«Хочу звернутися до президента РФ Володимира Путіна — треба поговорити? Треба. Обговоримо, чий Крим і кого там немає на Донбасі. Компанію для розмови пропоную наступну — я, ви, президент США Дональд Трамп, премʼєр Великої Британії Тереза Мей, канцлер ФРН Ангела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон [...]. Адже треба поговорити?» — закінчив Зеленський.

Таким чином, Зеленський наполягає на проведенні переговорів у розширеному «Нормандському форматі». Додамо, що Тереза Мей пішла у відставку 7 червня, а між чиновниками Великої Британії почалася боротьба за посаду премʼєра.