СБУ викрила розкрадання бюджетних коштів у Вінницькій області. Схему налагодив один із віцепремʼєрів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України викрила схему з розкрадання коштів чиновниками комунальних підприємств у Вінницькій області, повідомлено на її сторінці у Facebook.

«Співробітники СБУ виявили та задокументували механізм привласнення коштів державного та місцевих бюджетів чиновниками комунальних підприємств Вінницької області, організований одним із віцепрем’єр-міністрів України», — йдеться в повідомленні,

Чиновник лобіював призначення на посади керівників комунальних підприємств довірених осіб. Вони, діючи у змові з приватними підприємцями, які також підконтрольні віцпрем’єр-міністру, привласнили бюджетні кошти під час виконання ремонтно-будівельних робіт на території області.

«Зловмисники вносили в акти виконаних робіт недостовірні дані щодо вартості робіт та послуг, цін на матеріали та заробітної плати працівників, які фіктивно оформлені на підприємствах», — сказано в повідомленні.

Працівники СБУ провели низку обшуків в офісах комунальних підприємств та комерційних структур, задіяних у схемі, які розташовані у Вінниці, Києві та Полтаві. Провадження розпочато за за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Карного кодексу.