У Міноборони Росії не називають імена загиблих моряків з підводного човна «Лошарик»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Майже через добу після заяви Міноборони РФ про загибель 14 моряків на глибоководному апараті «Лошарик» офіційний список загиблих так і не опублікований. Про це пише «Крим.Реалії».

Імовірно, імена загиблих моряків зʼявилися на сайті Мурманського храму Спас на Водах, де 3 липня має відбутися богослужіння за загиблими.

«Будуть піднесені молебні прохання про упокій душ новопреставлених рабів Божих: Діонісія, Костянтина, Сергія, Костянтина, Віктора, Димитрія, Володимира, Андрія, Олександра, Володимира, Михайла, Олександра, Миколи, Діонісія», — йдеться в повідомленні.

Telegram-канал Baza із посиланням на джерела повідомляє, що серед загиблих унаслідок пожежі на підводному човні — Герої Росії Денис Долонський і Микола Філін.

За даними видання, капітан першого рангу Денис Долонський був командиром підводного човна «Лошарик», на якому, за попередніми даними, сталася пожежа. Звання Героя Росії він отримав близько 6—7 років тому за дослідження Арктики та Антарктики.

Капітан першого рангу Микола Філін, за інформацією видання, був випробувачем глибоководної військової техніки, звання Героя Росії йому присвоїли в 2018 році.

За даними Telegram-каналу «Смичок Скрипаля», ще один капітан першого рангу, який загинув у пожежі на підводному човні — Андрій Воскресенський.