У Росії на заводі з виробництва авіабомб прогриміли два потужні вибухи. Постраждали близько 30 осіб

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У російському місті Дзержинськ (Нижньогородська область) на оборонному підприємстві «Кристалл», яке виробляє авіабомби, прогриміли два потужні вибухи.

Як повідомляє Інтерфакс, число постраждалих досягло 27 осіб і ще двоє вважаються зниклими безвісти.

«На місці працюють десять формувань служби медицини катастроф. Всього, з урахуванням жителів Дзержинська, по медичну допомогу звернулися 27 осіб. 11 з них відпущені додому після огляду лікаря», — повідомили в міністерстві охорони здоровʼя Нижньогородської області.

У МНС області повідомляють про часткове руйнування виробничого цеху і адміністративної будівлі.

За даними джерел агентства, вибухи сталися через порушення технологічного процесу в цеху з виробництва тротилу.

До ліквідації залучені близько 350 чоловік і близько 40 одиниць техніки. Площа пожежі становить 100 кв. метрів. У МНС не виключають можливості повторних вибухів.

«Епіцентр вибуху був у цеху з виробництва полімерів, також там зберігалися готові авіаційні бомби. Тут виробляють одну з найпотужніших авіабомб ФАБ-500. У цехах вирує вогонь. Охорона заводу відмовляється пускати на територію пожежників та рятувальників на «закритий» обʼєкт», — повідомляє «Шаден» у Twitter.

У соцмережах місцеві жителі повідомляють, що вибуховою хвилею вибило вікна в радіусі декількох кілометрів. Також йдуть розмови про евакуацію, але від офіційних представників влади такої інформації поки не надходило.

  • 31 серпня 2018 року на цьому ж оборонному заводі імені Я. М. Свердлова, який виробляє вибухові речовини, стався вибух. Тоді загинули три людини. Вибух стався під час знищення боєприпасів у цеху з утилізації мін.