«Ти відкрила рот, тепер будеш платити». Президент Федерації велоспорту пригрозив виключити чемпіонку Європейських ігор зі складу збірної

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Президент Федерації велосипедного спорту України Олександр Башенко публічно нахамив спортсменці Ганні Соловей, яка виборола золото на II Європейських іграх у Мінську.

Суперечка розпочалася з допису на сторінці Федерації у Facebook, в якому із перемогою на Європейських іграх вітали не Соловей, а голову Київської міської федерації велосипедного спорту Сергія Мухомора.

Спортсменка прокоментувала допис, написавши, що не знає Мухомора особисто та не розуміє, чому його вітають із її перемогою.

«Дуже хотілося б взнати, чому ви вітаєте незнайому мені людину, яку я ніколи не бачила, і при цьому берете мою світлину і мій результат. Ця людина мені не відома, я навіть ніколи не бачила цю людину на власні очі», — написала Соловей.

У відповідь Олександр Башенко написав, що Соловей порушує умови контракту своїми коментарями, за що він може виключити її зі збірної України.

«Аню, дивись, як будемо навчатися. Ти відкрила рота, тепер ти за це будеш платити», — написав він.

Також Башенко написав, що Соловей «зайшла на мінне поле», і пригрозив «прогнати», якщо спортсменка «буде смердіти».

Користувачі соцмереж підтримують Соловей у коментарях і вітають її з перемогою на Європейських іграх. Сама спортсменка написала, що їй соромно за цю сварку, але мовчати вона не може.