«Я бачу лукавство у ваших словах». Елтон Джон звинуватив Путіна у лицемірному ставленні до представників ЛГБТ

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Британський співак Елтон Джон назвав лицемірною заяву президента Росії Володимира Путіна щодо представників ЛГБТ.

Про це співак написав у своєму Instagram.

Він висловив жаль з приводу того, що Путін говорить начебто про відсутність проблем з правами ЛГБТ-спільноти в Росії, тоді як насправді фільм про життя музиканта «Рокетмен» було піддано цензурі через його нетрадиційну сексуальну орієнтацію.

«Мене дуже обурило ваше інтервʼю для Financial Times. Я категорично не згоден з вашою думкою про те, що політика, яка визнає мультикультуралізм та сексуальну різноманітність, застаріла в нашому суспільстві. Я бачу лукавство в ваших словах, коли ви говорите, що хочете, щоб представники ЛГБТ-спільноти «були щасливі» і що «у нас немає проблем з цим». Проте, російські дистрибʼютори вирішили піддати жорсткій цензурі мій фільм «Рокетмен», — написав Елтон Джон.

Він також не погодився з твердженням російського президента про крах ліберальної ідеї. «Я пишаюся тим, що наша держава визнає універсальне право людини любити того, кого вона хоче. І я щиро вдячний за те, що мій шлюб з Девідом став юридично можливим. Це принесло нам обом величезний комфорт і щастя», — резюмував співак.

Згодом президент Росії Володимир Путін відповів на слова британського музиканта. Зокрема, він визнав, що Джон — геніальний музикант, але він помиляється в оцінці ситуації в Росії щодо ЛГБТ.

Він нагадав, що в Росії діє закон про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх, який критикують в деяких країнах. «Даймо людині вирости, стати дорослою, а потім вирішити, хто вона така. Залиште дітей у спокої. Я вже казав у інтервʼю — пʼять або шість статей вже понавигадували, я вже навіть не розумію, що це таке», — обурився російський президент, пишуть РІА Новини.

За його словами, ця частина суспільства (ЛГБТ) агресивно навʼязує свою точку зору переважній більшості. Тому Путін запропонував бути більш відкритими і лояльними один до одного.

  • Фільм про життя Елтона Джона «Рокетмен» вийшов у прокат 6 червня.
  • У травні в Росії з біографічного фільму «Рокетмен» про британського співака Елтона Джона вилучили сцени з наркотиками, поцілунками чоловіків й одностатевим сексом. У компанії «Централ Партнершип», що займається прокатом фільму, заявили, що кадри було вирізано «задля відповідності картини законодавству Російської Федерації».
  • 27 червня Путін дав інтервʼю британській газеті Financial Times, в якому заявив, що в Росії нічого не мають проти представників ЛГБТ-спільноти. Путін побажав їм здоровʼя і порадив жити так, як вони вважають за потрібне.
  • У вересні 2018 року Елтон Джон розпочав своє прощальне турне, яке завершить його понад 50-річну карʼєру. Турне називається «Прощай, дорого з жовтої цегли» (Farewell, yellow brick road) і триватиме три роки.
  • Елтон Джон — відкритий гей, активно виступає за права сексуальних меншин по всьому світу і бореться зі СНІДом. У 2009 році співак і його партнер Девід Ферніш намагалися всиновити українського ВІЛ-позитивного хлопчика. Влада відмовила їм, оскільки в Україні не визнають одностатеві шлюби.