Елтон Джон починає прощальне турне. Воно триватиме три роки

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Елтон Джон починає прощальне турне. Воно триватиме три роки

Michael Kovac / Getty Images

Британський співак Елтон Джон у суботу починає прощальне турне, яке завершить його карʼєру, що триває понад 50 років.

Турне називається «Прощай, дорога з жовтої цегли» (Farewell, yellow brick road). Це відсилання до сьомого альбому Елтона Джона Goodbye, yellow brick road, який вийшов у 1973 році і сім разів отримав статус платинового. Його тираж зараз становить понад 30 мільйонів примірників. До нього увійшли пісні “Candle in the Wind”, “Saturday nightʼs Alright for Fighting” і “Goodbye Yellow Brick Road”, які стали світовими хітами.

Перший концерт прощального турне відбудеться сьогодні в Аллентауні, штат Пенсільванія, США. В рамках турне планується 300 виступів, які пройдуть по всьому світу. Тур завершиться в 2021 році. Під час туру на офіційному каналі співака буде йти живий стрім.

В Україні співак заїжджати не планує, але на його шоу можна буде зʼїздити в Прагу (7 травня 2019 року) та Краків (4 травня 2019 року).

Елтон Джон почав виступати в 1960-х. За карʼєру він записав 32 альбоми, отримав 10 премій «Греммі» та один «Оскар» за саундтрек до мультфільму «Король лев». В 1995 році йому вручили Орден Британської імперії. У 1997-му королева Великобританії посвятила його в лицарі.

Він відкритий гей, активно виступає за права сексуальних меншин по всьому світу і бореться зі СНІДом. У 2009 році співак і його партнер Девід Ферніш намагалися усиновити українського ВІЛ-позитивного хлопчика. Влада відмовила їм, оскільки в Україні не визнають одностатеві шлюби.