У Росії цензурували фільм «Рокетмен» про Елтона Джона. З нього вирізали сцени з наркотиками й одностатевим сексом

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Росії цензурували фільм «Рокетмен» про Елтона Джона. З нього вирізали сцени з наркотиками й одностатевим сексом

Bray Studios

У Росії з біографічного фільму «Рокетмен» про британського співака Елтона Джона вирізали сцени з наркотиками, поцілунками чоловіків й одностатевим сексом.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на російського журналіста телеканалу «Дождь» Михайла Козирєва та кінокритиків, які вже подивилися стрічку.

На допремʼєрному показі фільму в Москві не було сцени з голими Елтоном Джоном і його менеджером Джоном Райдом. Із титрів також зник слайд зі словами про те, що музикант зустрів своє кохання, і фото Елтона Джона з чоловіком.

Американо-британський фільм «Рокетмен» розповідає про юність Елтона Джона та його перші серйозні прориви в кар’єрі.

У Росії фільм виходить у прокат 6 червня.

Раніше сам Елтон Джон наполягав на тому, щоб зі стрічки нічого не вирізали.

  • Елтон Джон — відкритий гей, активно виступає за права сексуальних меншин по всьому світу і бореться зі СНІДом. У 2009 році співак і його партнер Девід Ферніш намагалися усиновити українського ВІЛ-позитивного хлопчика. Влада відмовила їм, оскільки в Україні не визнають одностатеві шлюби.
  • Він почав виступати в 1960-х. За карʼєру він записав 32 альбоми, отримав 10 премій «Греммі» та один «Оскар» за саундтрек до мультфільму «Король лев». У 1995 році йому вручили Орден Британської імперії. У 1997-му королева Великої Британії посвятила його в лицарі.
  • У вересні 2018 року Елтон Джон розпочав своє прощальне турне, яке завершить його понад 50-річну карʼєру. Турне називається «Прощай, дорога з жовтої цегли» (Farewell, yellow brick road) і триватиме три роки.