В Україні розроблять Стратегію кібербезпеки. Електронні держресурси перевірять на захист

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Данилюк анонсував нову Стратегію кібербезпеки, яку розроблять за підсумками перевірки всіх державних електронних ресурсів на захищеність від атак.

Про це він написав у Facebook.

Данилюк нагадав, що в 2017 році на Україну була здійснена масштабна кібератака з Росії, від якої постраждали десятки українських банків, медіаресурсів, держустанов і приватних підприємств. Було заражено понад 13 тисяч компʼютерів у понад 200 держустановах.

«Цього року згідно з рішенням РНБО державні електронні інформаційні ресурси пройдуть огляд стану кіберзахисту. За його результатами буде підготовлена нова Стратегія кібербезпеки. У нашої країни є 5-річний досвід протистояння з потужним ворогом у кіберпросторі, він стане у нагоді при формуванні нового плану», — написав Данилюк.

Він зазначив, що Україна може своїми силами протистояти нападам. «В Україні працюють одні з найкращих ІТ-фахівців у світі, ми можемо захистити наш кіберпростір силами своїх талантів. Ми відкриті до пропозицій. Якщо ви спеціалізуєтеся на кіберзахисті і хочете допомогти Україні стати більш безпечною, надсилайте свої ідеї на [email protected]», — додав Данилюк.