Родина загиблого 5-річного хлопчика заявляє, що ДБР покриває імовірних убивць

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Родина загиблого 5-річного Кирила Тлявова вважає, що Державне бюро розслідувань затягує справу та намагається прикрити можливих убивць.

Про це заявив адвокат родини Андрій Левковець, повідомляє «Громадське».

За його словами, слідчі ДБР проігнорували 15 клопотань із проханням провести допити та оголосити про підозри іншим людям, які були на місці злочину.

«Стріляли декілька осіб (3—4), проте підозри пред’явлені лише двом. Ми вважаємо, що ДБР усуває підозрюваних. Є підстави вважати, що стріляла також і неповнолітня особа. Ця особа є сином одного із підозрюваних», — заявив адвокат.

Левковець нагадав, що слідчі не провели експертизу щодо сп’яніння підозрюваних та щодо слідів пороху на їхніх руках.

«Було фактично втрачено зброю. Або з дозволу співробітників поліції, або самі співробітники поліції повідомили родичів, щоб ті сховали зброю. У зв’язку із цим ми звернулися до голови ДБР та Генпрокурора із заявами про невідкладний прийом. Однак і на ці звернення жодної відповіді ми не отримали», — сказав захисник.

  • 31 травня в Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців «пристрілювали» рушницю, через що одна куля потрапила в двір, де тоді грався пʼятирічний хлопчик. Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні. У понеділок, 3 червня, дитина померла.
  • 3 червня керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції відсторонили від виконання службових обовʼязків. Керівник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку та попросив відправити його на Донбас. А міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що не писатиме заяву про відставку у звʼязку з убивством дитини.
  • Державне бюро розслідувань (ДБР) розслідує спробу приховати вбивство поліцейськими 5-річного Кирила Тлявова в Переяславі-Хмельницькому.