Справа заводу «Краян»: прокурори САП вимагають для Труханова 12 років увʼязнення та конфіскації майна

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) просять для мера Одеси Геннадія Труханова 12 років вʼязниці з конфіскацією майна і забороною обіймати посади на 3 роки.

Як пише «Думська», про це прокурори заявили у Малиновському районному суді Одеси, де проходять дебати у справі «Краяна», головним фігурантом якої є Труханов.

Звинувачення також просить 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною обіймати посади на 3 роки для заступника Труханова Павла Вугельмана і по 10 років увʼязнення для чиновників Олексія Спектора, Володимира Родіонова та Василя Шкрябая.

Також, 11 років просять для директора компанії Valton Group Ігоря Кравченка, 10 років для продавця будівлі заводу Петра Загодиренка і 7 років для оцінювача будівлі Галини Богданової. Також із конфіскацією майна та забороною обіймати відповідні посади.

Адвокат мера Одеси Олександр Лисак заявив, що всі звинувачення необґрунтовані, а у справі допущено низку помилок.

У чому підозрюють Труханова?

У НАБУ вважають, що купівля будівлі збанкрутілого заводу «Краян» — це корупційна схема, яку організував Труханов. За даними слідства, кошти від купівлі будівлі «Краяна» зловмисники планували легалізувати через фіктивне підприємство, засновник і керівник якого зараз живе на непідконтрольній території Луганської області.

У цій справі вже вручили обвинувальні акти Труханову, одному з його заступників, голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради; директору департаменту комунальної власності міськради та його заступнику; директору приватної компанії, що брала участь у продажу, представнику цієї компанії та оцінювачу.

Їх звинувачують у привласненні, розтраті або заволодінні майном при зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу). Чиновникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.