САП змінила звинувачення меру Одеси Труханову у справі заводу «Краян». Суму розкрадань зменшили майже вдвічі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура змінила звинувачення меру Одеси Геннадію Труханову та іншим посадовим особам у справі про купівлю будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завищеною ціною та заволодінні 185 млн грн бюджетних коштів.

Про це повідомляє прес-служба САП.

Зміну погодив голова САП Назар Холодницький після вивчення доказів (документів, свідчень свідків і обвинувачених) у зазначеній кримінальній справі.

«Слід зазначити, що зміна обвинувачення не стосується правової кваліфікації дій обвинувачених. Водночас, з врахуванням досліджених доказів, прокурорами змінено фактичні обставини, за яких співучасниками вчинялись інкриміновані діяння, зокрема змінено фактичні обставини вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України в частині визначення суми коштів міського бюджету, якими співучасники заволоділи, реалізуючи розроблений план купівлі-продажу будівель колишнього заводу «Краян» за завищеною ціною (суму зменшено до 92 659 282 грн)», — повідомили у САП.

У відомстві зазначили, що мотиви і суть такого рішення будуть розʼяснені під час оголошення в суді нового обвинувального акта. Засідання призначено на 31 травня.

У чому підозрюють Труханова?

У НАБУ вважають, що купівля будівлі збанкрутілого заводу «Краян» — це корупційна схема, яку організував Труханов. За даними слідства, кошти від купівлі будівлі «Краяна» зловмисники планували легалізувати через фіктивне підприємство, засновник і керівник якого зараз проживає на непідконтрольній території Луганської області.

У цій справі вже вручили обвинувальні акти Труханову, одному з його заступників, голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради; директору департаменту комунальної власності міськради та його заступнику; директору приватної компанії, що брала участь у продажу, представнику цієї компанії та оцінювачу.

Їх звинувачують у привласненні, розтраті або заволодінні майном при зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу). Чиновникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.