НАЗК виявило, що нардеп Шуфрич не вказав у деклараціях понад 27 млн грн

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
НАЗК виявило, що нардеп Шуфрич не вказав у деклараціях понад 27 млн грн

Малолєтка Євген / УНІАН

Народний депутат Нестор Шуфрич не задекларував у 2016 та 2017 роках понад 27 млн грн. Розбіжності між реальними статками та наданою інформацією виявило Національне агентство з питань запобігання корупції.

Про це йдеться в повідомленні НАЗК.

«Народний депутат у декларації за 2016 рік не зазначив вартість низки своїх об’єктів нерухомості: двох земельних ділянок, двох житлових будинків і шести квартир. Відомості про ще одну ділянку посадовця відсутні в деклараціях взагалі. Подаючи декларацію за 2017 рік, депутат уже вказав інформацію про вартість квартир. Натомість вартість двох орендованих у цьому році автомобілів не зазначив, хоча вона була наявна в договорах оренди, а отже відома депутату», — зазначають у НАЗК.

Агентство встановило, що розбіжності в декларації депутата за 2016 рік становять понад 14 млн грн, а за 2017 – понад 13 млн грн.

Матеріали, що доводять порушення Шуфрича, передали до Національного антикорупційного бюро.

  • Депутат Верховної Ради, член фракції партії «Опозиційний блок» Нестор Шуфрич подав до Генпрокуратури заяву про вчинення державної зради колишнім президентом Петром Порошенком й екссекретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим.
  • У Верховній Раді після прийняття законопроєкту про перейменування церков сталася бійка між групами народних депутатів від «Опозиційного блоку» і «Народного фронту». Сутичка почалась, коли Нестор Шуфрич зірвав з трибуни плакат із написом: «Агента Путіна Медведчука — під суд!»