У Раді побилися нардепи від «Опоблоку» та «Народного фронту». Береза вдарив Шуфрича в обличчя

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Раді побилися нардепи від «Опоблоку» та «Народного фронту». Береза вдарив Шуфрича в обличчя

Космач Олександр / УНІАН

У Верховній Раді після прийняття законопроекту про перейменування церков сталася бійка між групами народних депутатів від «Опозиційного блоку» та «Народного фронту». Сутичка почалась, коли Нестор Шуфрич зірвав з трибуни плакат з написом: «Агента Путіна Медведчука — під суд!»

До нардепа від «Опоблоку» підбіг Юрій Береза («Народний фронт») і вдарив його кулаком в обличчя. У бійці також брали участь кілька позафракційних політиків.

Після бійки Нестор Шуфрич заявив журналістам, що «Опоблок» вимагав від спікера Андрія Парубія поставити на повторне голосування законопроект про перейменування церков. За його словами, представники «Народного фронту» та «Радикальної партії» кнопкодавили. Однак Парубій заявив, що закон прийнято.

«Спікер апелював не до регламенту, а до якихось бісівських сил. Ці бісівські сили вселилися в окремих народних депутатів, і нам довелося їх в ангельський спосіб вгамувати», — сказав Шефрич в кулуарах Ради.

  • 20 грудня депутати Верховної Ради ухвалили законопроект №5309 «Про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». Документ підтримали 240 депутатів. Він пропонує зобовʼязати релігійні організації вказувати у своїй повній назві приналежність релігійної організації до керівного центру, якщо він перебуває за межами України — на території держави, яка здійснила військову агресію проти України або окупувала частину території.
  • «Я вітаю український парламент, я вітаю українську церкву з великою сьогоднішньою перемогою. Як би не біснувався «руський мир», український парламент у надважливих речах об’єднується, згуртовується і голосує разом», — сказав спікер Верховної Ради Андрій Парубій.