Представник Зеленського: У Конституційного суду немає доказів існування коаліції в Раді після 2016 року

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Конституційний суд (КС) не має доказів про наявність у складі фракцій партій «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» більшості від конституційного складу Верховної Ради.

Про це заявив представник президента у КС Федір Веніславський, йдеться на сайті Адміністрації президента.

За його словами, 5 червня в парламент був направлений офіційний запит щодо персонального складу цих фракцій, проте у відповідь надійшла «формальна відписка про велику завантаженість апарату ВР і неможливість найближчим часом дати відповідь».

Веніславський зазначив, що спікер Верховної Ради Андрій Парубій так і не передав у КС документи, які б підтвердили існування парламентської коаліції після 2016 року, а всі дані, надані їм раніше, застаріли.

«Він надав лише список коаліції станом на 27 листопада 2014 року і список членів двох фракцій — ББП та НФ — станом на 14 квітня 2016 року, які ми під сумнів не ставимо і які є в матеріалах справи. Проте інформацію про персональний склад фракцій БПП та НФ з 29 березня 2016-го (коли фракція «Радикальної партії Олега Ляшка» остаточно заявила про вихід з коаліції) до 13 квітня 2016 року, коли нібито була утворена нова коаліція, Голова Верховної Ради України не надав. Так само він не надав інформацію про персональний склад цих двох фракцій станом на 2019 рік», — сказав Веніславський.