У Домінікані за незʼясованих обставин помер шостий поспіль американський турист. Влада запросила допомогу ФБР

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Домініканській республіці за загадкових обставин помер уже шостий американський турист, повідомляє International Business Times.

«Брат популярної телеведучої програми «Акули бізнесу» Барбари Коркоран помер у Домінікані від серцевого нападу. Поки невідомо, в якому готелі він зупинявся і чи пив щось із мінібару. Ніхто точно не знає, що сталося», —пише видання.

Газета зазначає, що спільне в смертях туристів те, що загиблі вживали напої з мінібару. «Проблема може бути у фальсифікованому алкоголі. Крім того, деякі постояльці готелів скаржилися на запах цвілі в кімнатах від непрочищеного кондиціонера та на застосування агресивних хімічних засобів», — зазначає газета. Крім брата Коркоран, у республіці раніше померли Міранда Шауп-Вернер, Едвард Натаніель Голмс, Синтія Дей, Роберт Белл Воллес.

У свою чергу, у Міністерстві туризму Домінікани назвали загибель туристів «поодинокими випадками, не повʼязаними між собою» і закликали ЗМІ не поширювати негативний образ країни — у тому числі, за допомогою хештега #BeFairWithDR.

«Кількість інцидентів з туристами в країні в 2018 році не перевищувала 1,4 на 100 тисяч. Нинішні випадки — трагічні, але поодинокі. Ми докладемо всіх зусиль, щоб розслідувати їх. Домінікана не менш безпечна, ніж була раніше», — цитує видання слова представника міністерства. Разом з тим, домініканська влада вже попросила Федеральне бюро розслідувань США про допомогу в розслідуванні смертей.

  • 13 травня у сільському готелі поблизу міста Пассау, в південній частині Німеччини, знайшли мертвими трьох людей, які там мешкали. Вони померли від стріл арбалета. Постраждалими є 53-річний чоловік та дві жінки — 30 та 33 років. Вони жили в одному номері, який забронювали на три дні, з одним двоспальним та одним додатковим ліжком. У яких вони перебували стосунках, невідомо.
  • Наступного дня поліція знайшла ще два тіла. Дві жінки були виявлені мертвими в квартирі в місті Віттінген, що за 645 км від місця злочину. Квартира належала одній із жертв, знайденій у готельному номері за день до того.
  • Пізніше стало відомо, що загиблі від арбалетних стріл були прихильниками «середньовічного культу».