«Шахтар» знайшов заміну Фонсеці. Новий тренер теж із Португалії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Футбольний клуб «Шахтар» призначив головним тренером португальця Луїша Каштру, повідомляє офіційний сайт клубу.

«Це особливий момент для мене. Я дуже зрадів запрошенню «Шахтаря». У мене на руках було кілька проектів для прийняття рішення. Але щойно я отримав пропозицію від «Шахтаря», дивився лише в напрямку цього клубу», — сказав новий тренер.

Каштру додав, що «знає, який футбол демонструє «Шахтар». «Радий, що став частиною клубу. Президент дуже любить футбол і говорить про нього емоційно. Він хоче бачити «Шахтар», який стає все кращим і сильнішим, демонструє красивий атакуючий футбол. Наші шляхи сходяться. Будемо багато працювати, щоб радувати вболівальників», — зазначив новий тренер.

Президент «Шахтаря», олігарх Рінат Ахметов розповів, що розглядав запрошення Каштру ще два роки тому, під час переговорів про продовження контракту з тодішнім тренером «гірників» Паулу Фонсекою. «Цей фахівець підходить під нашу філософію і стиль гри і буде радувати наших уболівальників яскравою, атакуючою, красивою і переможною грою. У нього прекрасні ідеї. Це дуже сильний фахівець. Ми повʼязуємо з ним великі надії, і я переконаний, що в нього вийде», — сказав Ахметов.

Хто такий Луїш Каштру?

57-річний футбольний тренер. В минулому сезоні разом з командою «Віторія» посів 5-е місце в чемпіонаті Португалії і кваліфікувався в Лігу Європи. Це головне досягнення в карʼєрі Каштру. До «Віторії» він тимчасово очолював «Порту», а також працював з «Ріу Аве» і «Шавішем».

  • 11 червня стало відомо, що головний тренер донецького «Шахтаря», португалець Паулу Фонсека покинув свою посаду. Він очолив італійську «Рому».
  • 15 травня «Шахтар» втринадцяте став володарем Кубка України — другого за значенням футбольного турніру країни. У фіналі змагань, які відбулися в Запоріжжі 15 травня, гірники перемогли «Інгулець» з смт Петрове Кіровоградської області. Матч завершився з рахунком 4:0.