Марш Голунова в Москві: поліція затримала понад 400 осіб, багатьох жорстоко побито

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У центрі Москви на марші на підтримку журналіста-розслідувача видання «Медуза» Івана Голунова, проти якого намагалися сфабрикувати справу, поліція і ОМОН затримали понад 400 осіб.

Як повідомляє «ОВС-Інфо», багатьох затриманих, серед яких є підлітки, жорстоко били, а у відділку поліції «Олексіївський» правоохоронці продовжують знущатися над людьми.

У відділок поліції було доставлено багато журналістів й опозиціонерів, зокрема менеджера проектів «Фонда борьбы с коррупцией» Руслана Шаведдінова, керівника московського відділення «Другая Россия» Ольгу Шаліну, Олексія Навального, спецкора «Новой Газеты» Іллю Азара, фотографа Валерія Тіньового (якого поліцейські побили за відмову віддати камеру), головреда «МБХ Медиа» Вероніку Куцилло (вже відпущена), а також деяких журналістів з видань «Дождь» і «Медуза».

Щонайменше 20 затриманим загрожує 15 діб за участь у неузгодженій акції. Опозиціонера Олексія Навального на добу затримали у відділку поліції. Йому загрожує місяць арешту за повторне порушення правил проведення мітингу.

Деяких затриманих після оформлення поступово відпускають. Зазначимо, що силовики не затримували іноземців.

Журналіст «Эха Москвы» опублікував веселе відео, як співробітник ОМОНу «звільнив» американця від відсидки в автозаку.

  • 12 червня в центрі Москви розпочався марш на підтримку журналіста-розслідувача видання «Медуза» Івана Голунова, з якого напередодні зняли звинувачення в зберіганні наркотиків. Ще до початку маршу організатори та влада Москви не змогли погодити проведення акції через День Росії, який відзначають у країні. Поліцейські через деякий час почали затримувати людей із застосуванням сили.
  • Голунова затримали в Москві 6 червня. Під час обшуку особистих речей і потім в його квартирі нібито знайшли наркотики — кокаїн і мефедрон. Голунов заявив, що наркотики йому підкинули.
  • 8 червня Нікулинський районний суд Москви обрав Голунову запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 7 серпня. 11 червня правоохоронні органи Росії вирішили припинити кримінальне переслідування щодо Голунова та звільнили його з-під домашнього арешту.