Затриманого в Росії журналіста Івана Голунова відправили під домашній арешт

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Нікулінський районний суд Москви обрав запобіжний захід затриманому журналісту «Медузи» Івану Голунову у вигляді домашнього арешту. Про це повідомляє «Дождь».

Голунова засудили до двох місяців домашнього арешту — до 7 серпня. Під час оголошення вироку в залі суду лунали оплески. Люди кричали «Іван не винний».

«З моменту фактичного затримання я не чинив опору. Люди, що затримували, були в цивільному, не сказали про наркотики до того, як привели у відділення. Я ні в чому не винен і готовий співпрацювати зі слідством, якщо воно буде дотримуватися чесних правил гри. Я ніколи не вживав наркотиків», — зазначив на суді сам журналіст.

  • У Москві затримали Івана Голунова — журналіста відділу розслідувань російського видання «Медуза». Під час обшуку особистих речей та згодом в його помешканні начебто знайшли наркотики — кокаїн та мефедрон. Кореспондент заявив, що наркотики йому підкинули.
  • У день затримання управління Міністерства внутрішніх справ в Москві опублікувало фейкові фотографії в новині про затримання журналіста.
  • У суді Голунову стало погано, але начальник слідчої частини Євген Машин відмовив медикам у госпіталізації. Відмову отримала і друга бригада швидкої, яка приїхала до журналіста.
  • Затриманого у Росії журналіста «Медузи» Івана Голунова госпіталізували у 71-шу лікарню. Лікарі бригади швидкої допомоги розповіли, що у журналіста підозри на переломи ребер і струс мозку. Однак лікарі 71-ї міської лікарні цього не підтвердили.