Затриманого журналіста «Медузи» в Росії госпіталізували. Але не відразу

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Затриманого в Росії журналіста «Медузи» Івана Голунова госпіталізували в 71-шу лікарню. Про це повідомляє «МБХ медиа».

«Головний редактор «Еха Москви» Олексій Венедиктов повідомив у себе в Telegram-каналі, що Івана Голунова везуть з УВС у 71-шу лікарню. В свою чергу, термін затримання на 48 годин минув», — йдеться в повідомленні.

Пізніше цю інформацію підтвердили і в МВС Росії.

«Затриманий за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ст. 30 і 228.1 КК РФ, звернувся зі скаргами на погане самопочуття. Йому була викликана швидка допомога», — підкреслюється в повідомленні.

При цьому журналісти Baza на своїй сторінці в Telegram-каналі уточнили, що Голунова можуть не випустити попри «закон 48 годин».

«Є, правда, ряд прийомів, наприклад, слідчий оформити підписку про невиїзд чи буде виїзне засідання суду. У лікарні», — стверджують вони.

  • У Москві затримали Івана Голунова — кореспондента відділу розслідувань російського видання «Медуза», офіс якого розташований у Латвії.
  • Друзі кореспондента російського видання «Медуза» Івана Голунова стверджують, що управління Міністерства внутрішніх справ у Москві опублікувало фейкові фотографії в новині про затримання журналіста.
  • В суді Голунову стало погано, але начальник слідчої частини Євген Машин відмовив медикам в госпіталізації. Також відмову отримала і друга бригада швидкої, яка приїхала до журналіста.