«Рада має бути змінена прямо зараз». Вакарчук виступив за дострокові вибори до парламенту

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Лідер партії «Голос», музикант Святослав Вакарчук підтримує ідею дострокових виборів. Про це повідомляє пресслужба політсили.

«Ще три місяці старої Верховної Ради — це ще три місяці життя за старими правилами. Так не має бути. Верховна Рада має бути змінена прямо зараз. Змінимо Верховну Раду — змінимо життя кожного українця», — цитує Вакарчука пресслужба.

При цьому в повідомленні йдеться, що «Голос» виконає будь-яке рішення Конституційного суду стосовно того, чи законним був указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної ради.

  • 11 червня Конституційний суд почав слухання у справі про указ президента Володимира Зеленського щодо розпуску парламенту. Суд має вирішити, чи був указ президента про розпуск парламенту конституційним. Команда Зеленського вважає, що в парламенті не було коаліції. Натомість частина депутатів, зокрема з фракції «Народного фронту», заявили про розпад коаліції лише перед другим туром виборів і вимагали дати час на формування нової.
  • 20 травня Володимир Зеленський офіційно став президентом і заявив про розпуск Верховної Ради. Президент підписав указ про припинення повноважень парламенту та його розпуск 21 травня, після консультацій з головами фракцій. Дострокові вибори призначені на 21 липня.