Під ГПУ активісти вимагали нових підозр у справі Гандзюк

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У понеділок, 10 червня, в столиці під Генеральною прокуратурою відбулася акція «Луценко, де підозри замовникам?». В акції взяли участь близько сотні активістів.

«Панове прокурори! Ви посадили виконавців злочину, хоч і вироки їхні нікчемно малі. Ми вже більш ніж пів року знаємо прізвища трьох замовників. Це Гордєєв, Мангер і Рищук. Ці імена зʼявились не випадково. Вже не вдасться приховати їхню причетність до вбивства Каті. Вони мають нести покарання!» — йдеться в заяві активістів.

Серед учасників були представники націоналістів — Назарій Кравченко, Сергій Філімонов, друзі Катерини Гандзюк — Масі Найєм, Владислав Грезєв й інші.

У коментарі theБабелю адвокат Масі Найєм зазначив, що вони вимагали нових підозр у справі Гандзюк.

«Ми вимагали нових підозр і просування у справі, які стосуються підозри Мангеру, так й інших підозр, які наразі не були висунуті та вручені. Наприклад, Рищуку. Це була основна вимога», — зазначив він.

Масі Найєм зауважив, що до них вийшов речник ГПУ Андрій Лисенко, і вони кілька хвилин спілкувалися, однак ніякої конкретики від представника прокуратури активісти не почули.