Державіаслужба заборонила польоти YanAir. У компанії виявили недоліки, що загрожують безпеці рейсів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державна авіаційна служба призупинила сертифікат експлуатанта авіакомпанії YanAir, повідомляють на сторінці служби у Facebook.

«Постійно діюча комісія з питань сертифікації експлуатантів Державіаслужби прийняла рішення про призупинення сертифіката експлуатанта авіакомпанії YANAIR з 00:00 UTC (03:00 за київським часом) 07.06.2019», — йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, сертифікат призупинили через низку зауважень в організації діяльності перевізника, що можуть негативно вплинути на безпеку польотів. Сертифікат відновлять після усунення компанією недоліків та на підставі висновків акту інспекційної перевірки, що свідчитиме про здатність авіаперевізника підтримувати належний рівень безпеки.

У компанії повідомили, що вже одержали повідомлення Державіаслужби та очікують відновлення дії сертифіката найближчим часом. «[...] поспішаємо запевнити про виконання всіх наших рейсів літаками партнерів на період зазначеного припинення дії сертифікату», — повідомляють в авіакомпанії.

Що таке сертифікат експлуатанта?

Документ, який свідчить про те, що авіакомпанія відповідає вимогам Повітряного кодексу, рекомендаціям Міжнародної організації цивільної авіації. Документ надає компанії право здійснювати повітряні перевезення вказаного в сертифікаті типу.