Півтори сотні українців другу добу не можуть вилетіти з єгипетського курорту Хургада в Київ. Туроператор пояснює затримку несправністю літака

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Півтори сотні українців другу добу не можуть вилетіти з єгипетського курорту Хургада в Київ. Туроператор пояснює затримку несправністю літака

Planespotters

Близько 150 українських туристів рейсу BAY 2092 авіакомпанії Bravo Airways туроператора JoinUp! другу добу не можуть вилетіти з єгипетського курорту Хургада в Київ. Про це ТСН повідомив один з пасажирів.

«У Хургаді застряг літак Bravo, номер рейсу BAY 2092. О 6:30 завантажили багаж, а о 10:00 його розвантажили. Нас вивели якимось чорним виходом. Заселили в жахливі умови», — розповів турист.

Він також додав, що більше інформації в пасажирів немає. «Нас 150 чоловік, багато з маленькими дітьми. О 17.20 мине дві доби після затримки рейсу. В Україні про затримку туроператори взагалі нічого не знають», — додав він.

У свою чергу в коментарі компанії JoinUp пояснили, що затримка рейсу сталася через технічну несправність літака.

«Для того, щоб його відремонтувати, треба було викликати інженера з Києва. Наразі з літаком усе гаразд, туристів уже забрали з готелів, вони готуються до вильоту в Україну. Усіх туристів відразу ж розселили в готелі, були надані проживання, харчування, напої», — відзначили в прес-службі туроператора.

У компанії додали, що поки не знають точного часу вильоту, проте запевнили, що він відбудеться протягом години, а туристи вже проходять реєстрацію.

З середини червня часто зʼявляються повідомлення про відпочивальників, які не можуть вилетіти з Єгипту, Тунісу, Італії або Іспанії, бо їх рейси затримали на кілька діб або перенесли в інший аеропорт.

29 червня три сотні українців не могли вилетіти з Тунісу в Київ і Харків. Дві доби вони чекали посадки в аеропорту, а в українському посольстві в Тунісі заявили, що рейс затримали, тому що не вистачає пального для заправки літака. Тоді МЗС доставив людей на батьківщину чартерами.

На початку липня з київського аеропорту «Жуляни» близько тисячі туристів не могли вилетіти в різних напрямках, оскільки компанія Brawo Airways скасувала рейси в Аліканте, Афіни, Анталію, Даламан і Бодрум. Наприкінці липня близько двохсот українських туристів застрягли в аеропорту іспанського міста Барселона. Туроператор JoinUp! тоді також пояснив затримку рейсу технічними причинами.

На початку серпня українські туристи кілька днів не могли дістатися з італійського курорту Ріміні в Одесу. Рейс ANR5992, запланований на 1 серпня на борту YanAir, з технічних причин відклали до 3 серпня.

Оператори ринку заявляють: проблема в тому, що авіакомпанії активно експлуатують літаки, перекуплені в Європі або США, яким уже понад 20 років. Результат такого використання очевидний: судно виходить з ладу і потребує ремонту. А будь-яка несправність збиває усю програму польотвів на кілька днів уперед.

Туристам радять оформляти страхові поліси проти форс-мажору та купувати путівки в перевірених операторів.