«Якщо б вона повідомила, ми припинили б співпрацю». У The New York Times прокоментували роботу з прес-секретарем Зеленського

Дата:
«Якщо б вона повідомила, ми припинили б співпрацю». У The New York Times прокоментували роботу з прес-секретарем Зеленського

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Американська щоденна газета The New York Times прокоментувала можливий конфлікт інтересів щодо співпраці з Юлією Мендель — новим прес-секретарем президента Володимира Зеленського. Про це пише Business Insider з посиланням на заяву NYT.

У The New York Times запевнили, що Мендель написала тільки одну статтю після того, як подала заявку на конкурс на посаду прес-секретаря президента України. Стаття стосувалася розпуску Ради та дострокових парламентських виборів в Україні.

«Пані Мендель написала одну статтю в травні, в той час, як вона вже була кандидатом на урядову посаду, — йдеться в заяві редакції. — Якби вона поінформувала редакторів про свою заявку на роботу, вони не ставили б їй це завдання, і ми б негайно припинили з нею роботу через серйозний конфлікт інтересів. Усі репортери повинні дотримуватися наших правил журналістської етики».

У редакції також додали, що «репортажі Мендель, включно з її недавньою роботою над статтею про Хантера Байдена, були справедливі та точні».

У коментарі для CNN Мендель заявила, що не інформувала редакцію про те, що подається на вакансію прес-секретаря президента України, тому що «не думала, що отримає цю посаду».

  • The New York Times у травні опублікував три статті Юлії Мендель — у період, коли вона вже брала участь у конкурсі на посаду прес-секретаря президента Володимира Зеленського. Матеріали були опубліковані у газеті в період з 1 по 20 травня. Мендель подала заявку на участь у конкурсі на посаду прес-секретаря Зеленського 3 травня.
  • 3 червня стало відомо, що Володимир Зеленський обрав собі прес-секретаря — 32-річну Юлію Мендель. Вона народилася в Херсоні, навчалася журналістиці в Києві.