NYT опублікувала три матеріали Мендель, коли вона претендувала на посаду речниці Зеленського. Це конфлікт інтересів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
NYT опублікувала три матеріали Мендель, коли вона претендувала на посаду речниці Зеленського. Це конфлікт інтересів

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Американська газета The New York Times опублікувала три статті Юлії Мендель у період, коли вона вже брала участь у конкурсі на посаду прес-секретаря президента Володимира Зеленського. Цим газета допустила конфлікт інтересів, повідомляє CNN.

Статті Мендель стосувалися розпуску Верховної Ради, дискримінації в українській армії та ролі колишнього віце-президента США Джо Байдена у відставці генерального прокурора Віктора Шокіна. Остання стаття викликала жваві обговорення.

Матеріали були опубліковані в газеті в період із 1 до 20 травня. Вони написані або тільки Мендель, або у співавторстві з нею.

Юлія Мендель подала заявку на участь у конкурсі на посаду прес-секретаря Зеленського 3 травня.

У The New York Times запевнили, що не знали про плани Мендель приєднатися до команди українського президента. За словами прес-секретаря газети, редакція дізналася про це лише минулого тижня.

  • Президент Володимир Зеленський обрав прес-секретаря, який працюватиме з ним під час перебування на посаді очільника держави. Ним стала 32-річна журналістка Юлія Мендель.
  • За словами прес-секретарки «ЗеКоманди» Ірини Побєдоносцевої, на конкурс речника президента подалися близько чотирьох тисяч людей.