«Чемпіон у відпустці». Усика позбавили поясу WBC

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Українського боксера Олександра Усика позбавили пояса чемпіона світу в першій важкій вазі та перевели в статус «чемпіона у відпустці». Таке рішення Всесвітня боксерська рада (WBC) ухвалила у звʼязку з дебютом Усика в суперважкій вазі, пише ESPN.

Статус дає право українцю знову претендувати на пояс WBC, якщо він вирішить повернутися в першу важку вагу.

Зазначимо, що 15 червня в Ризі (Латвія) за пояс чемпіона боротимуться Майріс Бріедіс і Кшиштоф Гловацькі. Зустріч відбудеться у півфіналі Світової суперсерії боксу.

  • 9 травня Олександр Усик підтвердив скасування першого бою в суперважкій вазі через травму. Також Усик попросив вибачення у шанувальників, які чекали його бою з камерунцем Карлосом Такамом.
  • Усик володіє чемпіонськими поясами за версіями WBO, IBF та WBC. У нього 16 перемог і жодної поразки. Українець є першим переможцем Всесвітньої боксерської суперсерії. У фіналі цього турніру він переміг росіянина Мурата Гассієва, обʼєднавши чотири чемпіонські пояси.
  • Раніше абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі Усик відмовився від титулу чемпіона за версією Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) і вирішив, що не буде відстоювати його у поєдинку з росіянином Денисом Лебедєвим.