Усик відмовився від бою з російським боксером і поясу WBA

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі, український боксер Олександр Усик відмовляється від титулу чемпіона за версією Всесвітньої боксерської асоціація (WBA) і не буде відстоювати його проти росіянина Дениса Лебедєва. Про це він повідомив у своєму відеозверненні, опублікованому в Instagram.

«Організація WBA зобовʼязує мене боксувати з Денисом Лебедєвим. Цей бій не відбудеться, тому що ми з командою вирішили перейти у суперважку вагову категорію», — пояснив спортсмен.

Усик також побажав успіхів усім боксерам, які будуть боротися за пояс WBA.

«Боксуйте, завойовуйте», — додав він.

  • У січні 2018 року український спортсмен за очками переміг у першому півфіналі латвійського боксера Майріса Брієдіса. А в липні у фіналі WBSS в Москві він переміг росіянина Мурата Гассієва, став абсолютним чемпіоном світу і завоював Кубок Мохаммеда Алі. У листопаді в Манчестері Усик переміг британського спортсмена Тоні Белью і захистив титули чемпіона за версіями WBC, IBF, WBO та журналу The Ring.
  • 17 січня 2019-го Усик відзначив 32-річчя. До дня його народження theБабель згадував пʼять його найбільш яскравих поєдинків.