«Аваков має піти геть». У містах України вимагають відставки голови МВС через смерть дитини в Переяславі-Хмельницькому

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В українських містах відбуваються акції за звільнення з посади міністра внутрішніх справ Арсена Авакова після загибелі від пострілів правоохоронців 5-річної дитини у Переяславі-Хмельницькому.

У Києві акція триває під будівлею Міністерства внутрішніх справ. До дверей принесли портрети загиблого Кирила Тлявова, іграшки та свічки. В акції беруть участь декілька сотень осіб, які прийшли з плакатами «Аваков має піти геть», «Аваков — міністр із катувань людей та вбивств дітей».

Аналогічна акція відбувається в Харкові. Там близько ста активістів пікетують обласне управління Міністерства внутрішніх справ із вимогою звільнення Авакова та усіх причетних до вбивства дитини. Учасники акції тримають плакати «АвакOFF».

Тим часом Аваков та голова Національної поліції Сергій Князєв зустрілися з родичами загиблої дитини. Міністр пообіцяв «уважно стежити за ходом розслідування» і тісно співпрацювати з Державним бюро розслідувань та прокуратурою. «Я сподіваюся, що суд призначить адекватне покарання», — підкреслив Аваков.

  • 31 травня у Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців — Іван Приходько та Володимир Петровець — «пристрілювали» рушницю, одна куля потрапила у двір, де грався пʼятирічний хлопчик Кирило Тлявов. Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні. У понеділок, 3 червня, поранена дитина померла.
  • 3 червня керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції відсторонили від виконання службових обов’язків. Очільник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку та попросив відправити його на Донбас.
  • 4 червня Голосіївський районний суд міста Києва заарештував підозрюваних Приходька і Петровця на 60 діб без права внесення застави.