Український драматург Павло Арʼє заявив, що не звинувачував канал HBO в плагіаті

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Український драматург Павло Арʼє заявив, що не звинувачував творців американсько-британського міні-серіалу «Чорнобиль» у плагіаті. Про це він написав у Facebook.

«Особисто я ще Нікого ні в чому НЕ звинувачував. Якщо памʼять не підводить, я жодного разу не говорив слова «плагіат». Імовірні порушення авторських прав помітили мої глядачі і підписники, добре знайомі з конкретною пʼєсою», — пише Павло Арʼє.

Митець також зазначив, що провів консультації з адвокатами, та, згідно з їхніми рекомендаціями, наразі утримається від коментарів.

«Сподіваюся, офіційний коментар також буде, дамо пізніше», — зазначив Арʼє.

  • Після виходу 27 травня в Україні 4 серії американо-британського серіалу «Чорнобиль» виробництва каналу HBO чимало користувачів помітили, що в епізоді було використано твір відомого українського драматурга Павла Арʼє. І сам драматург був шокований побаченим.
  • Автор сценарію та виконавчий продюсер американсько-британського міні-серіалу «Чорнобиль» Крейґ Мейзін відповів на звинувачення українського драматурга Павла Арʼє у плагіаті.
  • У міні-серіалі «Чорнобиль» виробництва каналу HBO йдеться про події 1986 року, коли стався вибух четвертого реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Ролі виконали Стеллан Скарсгард, Емілі Вотсон, Джаред Гарріс, Джессі Баклі. Режисер — швед Йоган Ренк. Знімали фільм на Ігналінській АЕС у Литві, зйомки тривали й в Україні. Премʼєра серіалу відбулася на HBO 6 травня 2019 року. Він складається з пʼяти епізодів.
  • Міні-серіал «Чорнобиль» виробництва американського телеканалу HBO очолив рейтинг серіалів усіх часів, які здобули найвищу оцінку глядачів за даними International Movie Data Base, — 9,7.