Партію «Слуга народу» очолив радник Зеленського Разумков

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Партію «Слуга народу» очолив радник Зеленського Разумков

Гонтар Володимир / УНІАН

Радник президента Володимира Зеленського з політичних питань Дмитро Разумков очолив партію «Слуга народу», яка збирається йти на парламентські вибори.

Про це Разумков повідомив на прес-конференції.

За його словами, його обрали головою на нещодавньому зʼїзді партії. Разумкова обрали замість Івана Баканова, якого Зеленський призначив першим заступником глави Служби безпеки України.

«Партія готується до парламентських виборів. Ті зміни, на які сподівалося суспільство, поки ще не реалізовані. Усі розуміють, що сьогодні у президента поки що мало механізмів для реалізації тих завдань, які перед ним стоять», — сказав Разумков.

  • Президент Володимир Зеленський звернувся до депутатів Верховної Ради, закликавши їх в останні місяці перед виборами «нарешті голосувати за реформаторські законопроекти, які були розроблені українськими та західними фахівцями».
  • Зеленський підписав указ про припинення повноважень парламенту та його розпуск 21 травня, після консультацій з головами фракцій. Дострокові вибори призначено на 21 липня. Глава держави також скликав позачергове засідання парламенту на 22 травня, на якому пропонував внести зміни у виборче законодавство.