Запоріжжя приєдналося до міжнародного кліматичного страйку

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Запоріжжя приєдналося до міжнародного кліматичного страйку

Радіо Свобода

24 травня у центрі Запоріжжя в рамках міжнародного кліматичного страйку відбулася акція Zaporizhzhia Global Strike For Future. Про це пише «Радіо Свобода».

Учасники акції тримали в руках плакати з написами: «Ми — останній шанс на порятунок землі», «Гаряча планета — це проблема» тощо. Також вони скандували українською та англійською: «Час дій за клімат настав», «Змінимо систему, а не клімат», «Чого ми хочемо? Дій! Коли? Зараз!».

«Усе більше людей хочуть звернути увагу міста на те, що у нас жахлива кліматична ситуація не тільки в Запоріжжі, не тільки в Україні, а й в усьому світі. Щоп’ятниці або періодично школярі в усьому світі збираються на протест. У нас, у Запоріжжі, ми теж зібралися висловити своє обурення, бо якщо ми не звернемо увагу на зміни кліматичні, що зараз відбуваються, то через кілька років ми не зможемо нічого змінити, і люди почнуть помирати від спеки, почнуть відбуватися аномальні кліматичні зміни, і ми нічого не зможемо зробити. Лише зараз можна щось зробити», — розповіла організаторка кліматичної акції.

Кліматичний страйк у Запоріжжі відбувається вже вдруге. Також 24 травня в рамках міжнародного кліматичного страйку в Україні відбуваються екоакції у Києві, Одесі, Рівному, Харкові та Кривому Розі.