Глава Генштабу Хомчак: У Збройних силах треба припинити суцільну показуху, підміну понять і подвійні стандарти

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Глава Генштабу Хомчак: У Збройних силах треба припинити суцільну показуху, підміну понять і подвійні стандарти

Новий начальник Генерального штабу Збройних сил Руслан Хомчак назвав основні завдання для армії, «які потрібно почати з цієї ж хвилини виконувати». Заяву він зробив після того, як міністр оборони Степан Полторак представив його колективу військовослужбовців.

«Наше найголовніше завдання — це збереження життя і здоров’я особового складу. Воно повинно лежати в основі прийняття всіх управлінських рішень — як у зоні проведення Операції об’єднаних сил, так і за її межами. Найвища цінність — це людина», — сказав він.

Також Хомчак закликав припинити в діяльності посадових осіб Збройних сил України «принципи ручного управління, підміну виконання обов’язків підлеглих командирів, подвійних стандартів, підміну понять, окозамилювання, суцільну показуху та видавати бажане за дійсне».

Глава Генштабу доручив організувати роботу так, щоб усі військовослужбовці дотримувалися вимог законодавства України, а командири всіх рівнів були взірцем у виконанні службових обов’язків.

«Сучасний командир повинен об’єднувати в собі професійну компетентність, особисту дисциплінованість, ініціативність, творчий підхід до справи, бути чуйним до людей, до їхніх потреб і проблем, бути прикладом у службі та побуті», — наголосив Хомчак.

Крім того, він наказав проаналізувати стан забезпечення ЗСУ та внести корективи з урахуванням потреб солдат, які воюють.

  • 21 травня президент Володимир Зеленський першим кадровим рішенням звільнив начальника Генерального штабу Віктора Муженка. На посаду головнокомандувача Збройних сил він призначив Руслана Хомчака.
  • Зеленський також призначив Івана Баканова першим заступником глави Служби безпеки — начальником Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України.