Спікер Ради Парубій попросив Зеленського уточнити, які проекти законів він хоче розглянути в парламенті

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Голова Верховної Ради Андрій Парубій 21 травня надіслав листа на ім’я президента Володимира Зеленського. У ньому він просить главу держави конкретизувати номери законопроектів, запропонованих для розгляду парламентом на позачерговому засіданні 22 травня. Про це повідомляється на сайті Ради.

«При формуванні порядку денного пленарного засідання мають зазначатися, зокрема, реєстраційні номери та назви законопроектів, які передбачені для розгляду. З огляду на викладене, прошу Вас конкретизувати номери законопроектів, які Ви пропонуєте включити до порядку денного позачергового пленарного засідання Верховної Ради», — написав він.

  • У Верховній Раді зареєстрований президентський проект закону про внесення змін до закону «Про публічні закупівлі» щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу. Законопроект № 10317 був опублікований на сайті парламенту.
  • 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту та його розпуск. Дострокові вибори призначено на 21 липня.
  • Під час консультацій з головами парламентських фракцій і груп Зеленський назвав причини для розпуску Верховної Ради восьмого скликання — це вкрай низька довіра громадян і відсутність коаліції з 2016 року. Також президент запропонував фракціям скасувати мажоритарну виборчу систему та знизити прохідний барʼєр в Раду до 3%. На сайті парламенту поки немає згаданих законопроектів.