В Україну прилетів не екс-глава СБУ і віце-премʼєр Хорошковський, а його дружина

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Україну прилетіла дружина колишнього глави Служби безпеки України і віце-премʼєр-міністра часів президентства Віктора Януковича Валерія Хорошковського, а не він сам.

Про це повідомляє «112.ua» з посиланням на прес-службу бізнесмена. Коментуючи інформацію в ЗМІ про його повернення в країну, там зазначили, що у країну прибула Олена Хорошковська.

Раніше проект журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях» з посиланням на три незалежних джерела повідомив, що Валерій Хорошковський прилетів у Київ приватним рейсом у вівторок, 21 травня. Він виїхав з України у 2012 році, за неофіційними даними, він жив у Монако.

Хто такий Хорошковський?

Хорошковський — український політик, бізнесмен, колишній власник телеканалу «Інтер». Обіймав посади міністра економіки в уряді Віктора Януковича, голови Державної митної служби за президентства Віктора Ющенка, очолював СБУ за президента Януковича, був міністром фінансів і першим віце-премʼєром в уряді Миколи Азарова.

У 2013 році Хорошковський продав Inter Media Group, до якої, зокрема, входить телеканал «Інтер». Покупцями холдингу стали бізнесмен Дмитро Фірташ (Group DF) і екс-глава Адміністрації президента (за Януковича) Сергій Льовочкін (зараз народний депутат від «Опозиційного блоку»).