Квартира у Великій Британії, маєток в Італії та пʼять готельних номерів у Грузії. Зеленський подав декларацію

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції зʼявилася декларація про доходи за 2018 рік президента Володимира Зеленського. У ній він вказав квартиру у Великій Британії, маєток в Італії та пʼять готельних номерів у Грузії.

Також Зеленський задекларував будинок і земельну ділянку в Іванковичах на Київщині, кілька квартир у Києві, квартиру дружини в Ялті та низку нерухомості за кордоном. Зокрема, у президента з дружиною Оленою є квартира у Великій Британії на 91 кв. м, яку вони придбали за понад 42 млн грн та житловий будинок в Італії на 413 кв. м вартістю понад 88 млн грн.

Серед цінного рухомого майна подружжя Зеленських — сім коштовних годинників марок BREGUET, Tag Heuer, ROLEX, Piaget, Graff, Bovet, а також автівки LAND ROVER 2016 року випуску та MERCEDES-BENZ 2014 року випуску.

Серед нематеріальних активів президент задекларував три винаходи, три корисні моделі та 25 торгових марок чи комерційних найменувань.

Володимир та Олена Зеленські — кінцеві бенефіціари ТОВ «КІНОКВАРТАЛ», ТОВ «СТУДІЯ КВАРТАЛ 95», ТОВ «ЗЕЛАРІ ФІШ», «Ельдоранте Лімітед», «Вілхар Холдінгс Лімітед», «Фільм Херітейдж інк.» і «Сан Томмасо С.Р.Л.».

У 2018 році Зеленський отримав понад 4 млн грн заробітної платні в ТОВ «Квартал 95», понад 3 млн грн доходу від підприємницької діяльністї від ТОВ «КІНОКВАРТАЛ»; Олена Зеленська заробила в ТОВ «Квартал 95» 1 млн грн.

Серед грошових активів Зеленський задекларував $630 тис., €107 тис. і понад 1 млн грн на банківських рахунках.