Фірми на Кіпрі, орендована квартира в Британії та Land Rover. Зеленський вперше показав свою декларацію

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Фірми на Кіпрі, орендована квартира в Британії та Land Rover. Зеленський вперше показав свою декларацію

Kvartal95 official / Wikimedia

Художній керівник «Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський, який балотуватиметься на виборах президента, вперше оприлюднив свою декларацію. У ній вказані автомобілі, годинники, цінні папери, патенти, будинок та квартири в Україні, орендована квартира в Британії, а також фірми на Кіпрі, в Італії та Белізі, кінцевим бенефіціарним власником яких є артист.

Декларація опублікована у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Нерухоме майно

Згідно з документом, Зеленський має:

  • житловий будинок площею понад 350 м кв. та земельну ділянку площею 1 200 м кв. у селі Іванковичі (Васильківський район) Київської області;
  • квартиру в Києві площею понад 130 м кв. та два паркувальні місця;
  • половину двох квартир у Києві, одна площею майже 200 м кв., інша — 255 м кв. Інших 50% цих квартир належать братам Сергію і Борису Шефірам.

Дружина артиста Олена Зеленська володіє квартирою у Лівадії (селище входить до складу Ялти) в Криму площею майже 120 м кв. та паркувальним місцем. Також їй належить квартира у Києві площею 284 м кв., одна третя нежитлового приміщення у столиці площею понад 337 м кв. (інші його частини є власністю Лариси та Олени Шефір) та половиною нежитлових приміщень у Києві площею понад 305 м кв. (інша половина належить Сергію Шефіру).

З листопада 2014 року подружжя Володимира та Олени Зеленських орендує квартиру у Великій Британії, площею понад 90 м кв. і вартістю понад 42,2 млн грн.

Також у декларації вказана квартира, яка належить кіпрській компанії Aldorante Limited, площею майже 270 м кв. та два паркувальних місця.

Фірми та особисті речі

Володимир Зеленський володіє трьома наручними годинниками — фірм BREGUET, Tag Heuer та ROLEX, автомобілем Land Rover 2016 року вартістю майже 4,7 млн грн. Його дружина має авто Mercedes-Benz S 500 2014 року випуску за 1,8 млн грн.

Родина володіє цінними паперами на суму понад 50 тис. грн та закордонними акціями.

Володимир Зеленський вказаний кінцевим бенефіціарним власником таких компаній: ТОВ «КІНОКВАРТАЛ» (Україна), «СТУДІЯ КВАРТАЛ 95» (Україна), Vilhar Holdings Limited (Кіпр), Aldorante Limited (Кіпр), Film Heritage inc (Беліз), San Tommaso S.R.L. (Італія) та Megiritano Ventures Ltd (Британські Віргінські острови).

Також артист задекларував три патенти на винаходи та три патенти на корисну модель, а також кілька десятків торгових марок. Один з патентів на корисну модель описує спосіб створення тривимірних анімаційних фільмів, інші два – спосіб перепризначення набору захоплених даних сканування.

Зеленський декларує понад 7 млн грн доходу за 2017 рокі та валюту на рахунках у різних банках.