Мер Києва Кличко приїхав на інавгурацію Зеленського на велосипеді та розповів про плани на парламентські вибори

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Міський голова Києва Віталій Кличко збирається брати участь у парламентських виборах зі своєю партією «УДАР», навіть якщо вони будуть достроковими.

Про це він сказав журналістам після завершення церемонії інавгурації Володимира Зеленського, повідомляє кореспондентка theБабеля.

При цьому він поки не зміг відповісти, чи йтиме на вибори разом із партією Петра Порошенка, чи самостійно.

На інавгурацію Кличко приїхав на велосипеді, оскільки центр міста був перекритий для проїзду автомобілів. У нього запитали, чи не думає він, що Зеленський «ревнував» до велосипеда (у фільмі «Слуга народу» президент Василь Голобородько, якого грає Зеленський, їздить велосипедом). На це Кличко відповів, що майже постійно їздить велосипедом — це для нього звична справа.

  • Перший заступник голови фракції БПП у Верховній Раді Ігор Кононенко ще не вирішив, чи піде до нового парламенту. Про це він сказав журналістам після інавгурації Володимира Зеленського, який оголосив про розпуск Верховної Ради.
  • Під час промови в парламенті президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду. Він дав депутатам два місяці на те, щоб вони встигли «попрацювати» на країну. Багато нардепів вже прокоментували рішення Зеленського та його промову в цілому.
  • Новообраний президент Володимир Зеленський прийшов на свою інавгурацію пішки.