Франція припинила роботу свого заводу через брудну нафту з Росії

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Франція зупинила роботу нафтогазового концерну Total і низки установок нафтопереробного заводу в місті Лойн. Причиною стали технічні перевірки через постачання забрудненої нафти з Росії. Про це повідомляє DW.

«Враховуючи проблеми з трубопроводом «Дружба», потужності НПЗ не можуть бути задіяні повністю», — йдеться в повідомленні концерну.

Уточнимо, що призупинення роботи сталося у пʼятницю, 17 травня. Для відновлення роботи фахівцям знадобилася доба. У суботу, 18 травня, Total відновив роботу.

Тим не менш, керівництво компанії продовжує докладати зусиль до того, аби знизити вплив наслідків призупинення роботи на постачання бензину, дизельного палива і мазуту клієнтам.

  • Раніше російський транспортний монополіст «Транснефть», оператор магістральних нафтопроводів Росії, заявив, що компенсує збитки нафтовим компаніям за постачання забрудненої нафти та подальшу зупинку транзиту нафтопроводом «Дружба».
  • У Росії у справі про постачання забрудненої нафти через нафтопровід «Дружба» затримали чотирьох осіб.
  • 25 квітня Україна вимушено припинила транзит російської нафти через її низьку якість. Таку сировину відмовилися приймати в Європейському Союзі, заявили в компанії «Нафтогаз Україна». Перед цим Польща зупинила транзит російської нафти через Білорусь.