«Ми ніколи не ігнорували». Музей Революції Гідності відреагував на знесення паркану на Інститутській

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Національному музеї Революції Гідності заявили, що ніколи не ігнорували потреб слідства щодо розстрілу людей на Майдані, а дії активістів назвали дивними. Про це йдеться в заяві музею.

«Відповідно до чинних Державних будівельних норм у частині охорони праці будівельні майданчики та виробничі ділянки з метою безпеки має бути огороджено. Огорожа встановлюється до початку будівельних робіт. Допуск на будівельний майданчик осіб, не задіяних у роботах на території, заборонено. Особи, які перебувають на будівельному майданчику, повинні бути в касках і сигнальних жилетах. Оскільки територію алеї Героїв Небесної Сотні відведено для користування Національному музею Революції Гідності, всю відповідальність за сторонніх осіб покладено на музей», — йдеться в повідомленні.

Також уточнюється, що рішення захистити територію парканом було прийнято з метою уникнення розкрадання бруківки часів Майдану.

У той же час журналісти «Української правди» стверджують, що дії активістів представники Музею Революції Гідності назвали «дивними».

«Дивно, що аргументи «проти» зʼявилися через більш ніж рік після оприлюднення результатів конкурсу. ... Наша позиція: ми ніколи не ігнорували потреби слідства, якщо нас повідомляли про них. Ми ніколи не йдемо від спілкування», — підкреслюється в повідомленні.