Контррозвідка СБУ виявила на Київщині арсенал авіаційного озброєння. Його планували вивезти в країни Африки

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Контррозвідка Служби безпеки спільно зі слідчими Нацполіції Києва під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №6 виявили місце незаконного зберігання арсеналу військового авіаційного озброєння. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Мешканці столиці зберігали в приватному будинку в селі Новосілки Макарівського району Київської області військові засоби ураження. Правоохоронці вилучили у них шість уніфікованих блоків типу УБ-32 для стрільби некерованими авіаційними ракетами С-5, призначених для використання на винищувачах типу МіГ-21, винищувачах-бомбардувальниках типу МіГ-27 та бойових ударних гелікоптерах типу Мі-24.

Усе озброєння планували нелегально вивезти в деякі країни Африки для використання у військових конфліктах.

«Унаслідок ужитих заходів правоохоронці попередили реалізацію постачання товарів військового призначення у країни, проти яких діють міжнародні санкції Ради Безпеки ООН. За висновками експертів, протиправні дії могли дискредитувати Україну на світовому ринку озброєння через недотримання міжнародних норм та загрожували введенням санкцій стосовно нашої держави», — йдеться в повідомленні.

У межах розпочатого кримінального провадження тривають слідчі дії.