Сейсмолог перетворила кліматичні зміни на бароковий відеокліп

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Британська сейсмолог Люсі Джонс зібрала дані про середньорічну температуру планети і представила їх у вигляді музичної композиції. Про це пише The Verge.

Твір завдовжки майже в 4,5 хвилини отримав назву In Nomine Terra Calens — «В імʼя потепління Землі». Музика йде в супроводі до відео, яке показує зміни температури планети з 1880 до 2015 року. За цей час темпи зростання температури на Землі збільшилися з 0,03° С на рік до 1° С, тобто приблизно в 33 рази.

Зміна клімату є нагальною проблемою, і для того, щоб люди звернули на неї увагу, Люсі Джонс перетворила сухі дані в гарний музичний кліп.

«Я вважаю, що ці графіки зміни клімату страшні, і я намагаюся зрозуміти, чому так багато людей приймають це без страху», — зазначає науковець.

Джонс десятиліттями вивчала землетруси з геологічною службою Сполучених Штатів, але вона також займається музикою. Науковиця грає на струнному інструменті під назвою віола, і вирішила поєднати хобі та роботу.

Під час створення композиції жінка використовувала стиль музики під назвою In Nomine — коли один інструмент грає стійку мелодію, що називається cantus firmus — фіксована пісня, а інші виконують незалежні мелодії, щоб супроводжувати її.

«Я вирішила спробувати використати кліматичні дані як cantus firmus і створити музику для землі», — розповідає Люсі Джонс.

Вперше вона виконала цей музичний твір у лютому в Лос-Анджелесі разом з іншими музикантами, але тільки зараз опублікувала музичний відеокліп.