Партії «Демократична Сокира», «Сила Людей» і «УГП» стали партнерами, щоб протистояти «російському реваншу»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Політичні партії «Сила людей», «Українська Галицька Партія» і «Демократична сокира» підписали меморандум про партнерство, щоб разом протистояти «російському реваншу» і просувати демократичні реформи.

Про це всі три партії повідомили на своїх сторінках у Facebook.

Партії працюватимуть самостійно, але координуватимуть свої дії за необхідності. Вони також братимуть участь у парламентських виборах.

«Наші політичні сили на парламентських виборах формують єдиний пул спостерігачів, голів і членів комісій, а також зобовʼязуються розподілити мажоритарних кандидатів так, щоб на кожному одномандатному окрузі йшов кандидат від однієї партії за спільної підтримки партій, які підписали цей меморандум», — йдеться у повідомленні.

Меморандум відкритий, тому до нього можуть приєднатися інші політсили.

Що це за партії?

«Демократична сокира» виступає за зняття обмежень для бізнесу і максимум свобод для громадян, за скасування мораторію на землю, а також за легалізацію зброї. Частина її діяльності є політичним тролінгом. Два роки поспіль на 9 травня «Демократична сокира» влаштовувала акції протидії маршу «Безсмертного полку».

«Сила людей» виступає за демократичні цінності та за забезпечення самодостатності людей. Від партії на президентські вибори йшов екс-журналіст Дмитро Гнап, який пізніше зняв свою кандидатуру на користь лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка.

«Українська Галицька Партія» орієнтується на європейські цінності у поєднанні з християнськими нормами. Партія, як кажуть її члени, сповідує національну ідею України. Політика зосереджена на розвитку громад.