У Мілані проходить виставка китайського «художника-невидимки»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Мілані проходить виставка китайського «художника-невидимки»

Facebook / Liu Bolin

15 травня в Мілані були виставлені фотографії художника, який зникає у своїх роботах — китайський митець Лю Болін, відомий як «людина-невидимка», почав створювати цю серію фото у 2005 році. Про це пише Euronews.

Усе почалося з того, що влада зруйнувала рідне село Боліна — Суоцзя, і художник використовував розпис тіла, щоб повністю інтегруватися в руїни рідних місць. Він каже, що його метою було змусити людей замислитися про звʼязок між людиною і природою, а також між мисленням і політичною владою.

Серія фото отримала назву «Ховатися в місті», у ній змішані різні форми сучасного мистецтва, зокрема перформанс, боді-арт і фотографія. Вона принесла Боліну світове визнання.

Його нова серія фото називається «Ховатися в Італії». У ній митець «зникає» в оперному театрі «Ла Скала», стінах Колізею і в роботах Караваджо в Галереї Боргезе.

«Спочатку я протестую в Китаї через те, що в Китаї відбулося багато різних речей. В Італії це набуває іншого значення, тому що італійці мають давню культурну спадщину», — прокоментував Лю Болін нову фотовиставку.