У Парижі біля Лувра створили гігантську оптичну ілюзію з паперу та клею

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Величезна оптична ілюзія зʼявилася в Парижі біля головного входу до Лувру з нагоди 30-річчя з дня появи скляної піраміди на площі перед музеєм. Автор незвичайної інсталяції — французький художник-авангардист, який працює під псевдонімом JR. Про це пише Wmagazine.

Робота митця називається «Таємниця Великої піраміди», вона присвячена 30-річчю споруди.

Chesnot / Getty Images

За допомогою паперу, клею та сотень волонтерів художник і фотограф JR помістив піраміду в своєрідну шахту, намальовану на папері.

Chesnot / Getty Images

Десятки годин волонтери, стоячи на колінах, намащували клеєм 10-метрові паперові полотна з нанесеними на них зображеннями і приклеювали їх на площі. Загалом таких полотен було 2 тисячі.

Chesnot / Getty Images

Інсталяція виглядає обʼємно і дуже реалістично. Здається, ніби під ногами не плитка, а центр археологічних розкопок античних памʼяток.

Chesnot / Getty Images

Chesnot / Getty Images

Скляна піраміда відкрилася у дворі Наполеона — на площі перед Лувром — у 1989 році. Проект створив знаменитий американський архітектор китайського походження Бей Юймін.

Піраміда складається з 603 ромбоподібних і 70 трикутних скляних сегментів товщиною 21 мм. Її висота — 21,65 м, довжина сторони основи — 35 м, кут нахилу — 52 °. Вага піраміди — близько 180 тонн.

Прототипом слугувала піраміда Хеопса.