Адвокат: Сенцов набрав вагу і почувається чудово

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Український режисер Олег Сенцов, засуджений у Росії до 20 років позбавлення волі, відновив сили після голодування. Про це розповів його адвокат Дмитро Дінзе, пише «Крим.Реалії».

«Що стосується фізичного стану, то вже в цей час не доводиться турбуватися. Зараз він важить 90 кг і почувається відмінно. Єдине, у нього є хронічні захворювання, які періодично про себе нагадують. Реабілітація пройшла успішно. Але ви майте на увазі, що це індивідуальна особливість організму. В Олега організм зміг відновитися, в інших він може цього не зробити. Тому йому пощастило», — сказав адвокат.

За словами Дінзе, вийти з голодування Сенцову допомогла творча праця.

  • Українські митці, науковці та координатори глобальної акції #SaveOlegSentsov висадили в Києві понад 200 квітів. Акцію приурочили до пʼятої річниці арешту українського режисера з Криму Олега Сенцова, якого пізніше засудили в Росії до 20 років позбавлення волі.
  • 10 травня 2014 року російські силовики затримали українця Олега Сенцова в Сімферополі. Пізніше, у 2015 році, за сфабрикованим звинуваченням його засудили до 20 років колонії суворого режиму. Свій термін режисер відбуває на крайній півночі Російської Федерації, в місті Лабитнангі, за Полярним колом.
  • Свою провину Сенцов не визнає, а 14 травня 2018 року на знак протесту розпочав голодування, яке тривало 145 днів. Режисер вимагав, щоб влада Росії звільнила українських політвʼязнів. РФ на поступки не пішла, голодування довелося припинити через різке погіршення здоров’я режисера.