«Коммерсантъ»: SSJ 100, що зазнав аварії в «Шереметьєво», був уражений потужним грозовим розрядом

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Літак SSJ 100 «Аерофлоту», який 5 травня зазнав аварії в російському аеропорту «Шереметьєво», був уражений потужним грозовим розрядом. Про це пише російське видання «Коммерсантъ» з посиланням на власні джерела.

Повідомляють, що блискавка вимкнула електрогенератори машини й автоматику, яка допомагає підтримувати потрібні параметри польоту, створивши таким чином проблемну, але не небезпечну для екіпажу та пасажирів ситуацію на борту. Критичною, за версією експертів, її могли зробити самі пілоти, які перед самим приземленням небезпечно розігнали машину та ще й перевели її в режим пікірування.

Тепер слідство має встановити, хто саме з двох пілотів здійснив небезпечний маневр, який призвів до загибелі 41 людини.

  • 5 травня в російському аеропорту «Шереметьєво», незабаром після вильоту, здійснив екстрену посадку літак, який прямував з Москви до Мурманська. Фюзеляж повітряного судна загорівся під час посадки. На момент пожежі на борту літака перебували 78 осіб, серед них троє неповнолітніх і пʼять членів екіпажу. Попередньо, в авіакастрофі загинула 41 людина. Безпосередньо після посадки евакуйовано 33 пасажири і 4 члени екіпажу. З місця аварії вилучені для вивчення бортові самописці.
  • У катастрофі літака Superjet у російському аеропорту «Шереметьєво» в Москві, де 5 травня під час аварійної посадки загорівся фюзеляж повітряного судна, постраждала одна громадянка України.
  • Причиною катастрофи лайнера Sukhoi Superjet 100, яка сталася 5 травня в аеропорту «Шереметьєво» у Москві, могла стати помилка пілотів.