Під час авіакатастрофи в російському «Шереметьєво» постраждала українка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У катастрофі літака Superjet у російському аеропорту «Шереметьєво» в Москві, де 5 травня під час аварійної посадки загорівся фюзеляж повітряного судна, постраждала одна громадянка України.

Цю інформацію theБабелю повідомив заступник директора департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

«За попередньою інформацією, постраждала громадянка України. Вона перебуває в лікарні, їй надається необхідна медична допомога», — зазначив він.

У консульській службі Міністерства закордонних справ обіцяють повідомити деталі дещо згодом.

  • 5 травня в російському аеропорту «Шереметьєво», незабаром після вильоту, здійснив екстрену посадку літак, який прямував з Москви до Мурманська. Фюзеляж повітряного судна загорівся під час посадки. На момент пожежі на борту літака перебували 78 осіб, серед них троє неповнолітніх і пʼять членів екіпажу. Попередньо, в авіакастрофі загинула 41 людина. Безпосередньо після посадки евакуйовано 33 пасажири і 4 члени екіпажу. З місця аварії вилучені для вивчення бортові самописці.
  • У мережі також публікують відео події. Як пишуть російські ЗМІ, попередньою причиною пожежі на літаку став удар об землю, внаслідок чого зламалася задня стійка шасі. Повідомляється, що при аварійній посадці літак тричі вдарився об злітно-посадкову смугу. Також наголошується, що лайнеру SSJ-100 довелося повернутися в «Шереметьєво», тому що в нього вдарила блискавка — через це на літаку тимчасово перестав працювати радіозвʼязок.
  • Слідчий комітет Росії назвав найімовірніші версії аварії літака: це недостатня кваліфікація пілотів, диспетчерів й осіб, які проводили технічний огляд борту; несправність повітряного судна та несприятливі метеоумови.
  • Ще у лютому Ірландська авіакомпанія CityJet відмовилася від експлуатації російських літаків Sukhoi Superjet 100 (SSJ100). Ця компанія була єдиною в Європі, яка мала та використовувала такі літаки. Загалом у Росії було випущено 156 літаків Sukhoi Superjet 100. Основним покупцем була компанія «Аерофлот», яка придбала 35 цих машин.