Предстоятель ПЦУ Епіфаній: Розколу в церкві немає і не буде

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Глава Православної церкви митрополит Епіфаній заявив, що розколу в лавах ПЦУ немає і не буде. Про це він заявив під час візиту до Маріуполя, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Кожен ієрарх має певні думки, але ми повинні спільно будувати майбутнє єдиної Помісної Української православної церкви», — сказав він журналістам.

Коментуючи заяви патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета про відновлення Київського патріархату, він сказав, що високо шанує його, але не підтримує думки, які він раніше висловив.

«Віримо в те, що надалі будемо рухатися вперед і розвивати нашу церкву та йти до визнання нас із боку інших помісних церков. Перед нами стоїть багато завдань, які повинні втілювати в життя як визнана церква. Всі повинні чітко зрозуміти, що до початку Обʼєднавчого собору такі структури як Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква були розпущені», — зазначив предстоятель ПЦУ.

За його словами, фактично та юридично в країні їх не існує як структур, тому що вони обʼєдналися й увійшли в єдину церкву.

«Усі прагнули до визнання української церкви, і ми змогли отримати Синодальний Томос, який навіки стверджує той факт, що ми є єдиною Помісною православною церквою», — підсумував Епіфаній.